ŠPALDOVO-POHANKOVÉ BUCHTIČKY S POLEVOU Z KRVAVÝCH POMERANČŮ

3. dubna 2017


Tyto buchtičky vznikly úplnou náhodou a tak trochu neplánovaně. Nějak jsem neodhadla poměr množství těsta versus velikost formy. Zbylé těsto jsem nalila do formy na muffiny. I mistr tesař se někdy utne. Koumala jsem, co s nimi dál a trochu jsem je vylepšila. Do karet mi nahrálo i to, že u nich nevyskočil standardní klobouček. Trochu jsem se inspirovala jarním počasím. Všude venku všechno krásně kvete a tak jsem si řekla, že polevu obarvím a sladila jsem ji s tulipány na stole - i když by to chtělo barvu ještě trochu růžovější :-). Příště zkusím červenou řepu. Ale pokud nechcete experimentovat, určitě polijte buchtičky citronovou klasikou anebo čokoládou. Zároveň tímto hlásím pro tento rok konec receptů s využitím krvavých pomerančů (nastupuje přeci období rebarbory ;-)).



ŠPALDOVO-POHANKOVÉ BUCHTIČKY S POLEVOU Z KRVAVÝCH POMERANČŮ

Ingredience:

1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek třtinového cukru
2/3 hrnku mléka
1/2 hrnku rozpuštěného másla
2 vejce
1 kypřící prášek
1/3 hrnku (250 ml) šťávy z krvavého pomeranče (jsou to cca 2 pomeranče)
nastrouhaná kůra ze 2 krvavých pomerančů
špetka soli

Poleva:
120 g moučkového cukru
1,5 - 2 polévkové lžíce šťávy z krvavého pomeranče

Mák na posypání

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Mouky prosejeme spolu s práškem do pečiva, solí a přidáme cukr, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, šťávu z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Vše umícháme. Pokud by bylo těsto hustší, přidáme trochu mléka.
Formy na muffiny si vymažeme a vysypeme tak jak jsme zvyklí. Naplníme těstem a dáme péct na cca 30 - 40 minut.
Následně vytáhneme muffiny z trouby a na mřížce necháme vychladnout.

Poleva:
Moučkový cukr prosejeme a smícháme se šťávou. Vytvoříme tekutou polevou. Muffiny obrátíme, aby z nich byly kopečky a polijeme cukrovou polevou. Nakonec posypeme trochou nemletého máku.









Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.