ZAPEČENÉ PALAČINKY S RICOTTOU A MALINAMI

6. dubna 2020


Zapečené palačinky jsem naposledy jedla … věříte, že si to ani nepamatuju, … snad ve školní jídelně. Palačinky jinak miluju, ale ty zapečené nikdy nebyly můj favorit. Ale tentokrát jsem si řekla, že přišel čas jim dát novou šanci. Klasický tvaroh jsem nahradila ricottou, přidala maliny a trochu limetky. A byla to naprostá bomba. Sama jsem byla překvapená :D. Ricotta je velmi jemná a chutě jsou dokonale vyvážené. Dovolím si dát ruku do ohně za to, že budou chutnat i vám 😊 (pokud si je teda připravíte).  


ZAPEČENÉ PALAČINKY S RICOTTOU A MALINAMI

INGREDIENCE

Palačinky
300 g hladké špaldové mouky
500-550 ml mléka (použila jsem mandlové mléko)
3 lžíce javorového sirupu
50 g rozpuštěného másla
3 vejce
špetka soli

Náplň
500 g ricotty
200 g malin
4 lžíce javorového sirupu
nastrouhaná kůra z 2 limetky

Krém
2 žloutky
100 ml mléka (opět jsem použila mandlové)
150 g řeckého jogurtu
3 lžíce javorového sirupu
pár kapek limetkové šťávy

máslo na smažení palačinek a na vymazání trouby


POSTUP

Palačinky
Všechny suroviny na palačinky smícháme a vyšleháme hladké těsto. Necháme cca 15 minut odpočinout.
Pánev potřeme trochou másla – jen tence, aby palačinky neplavaly v másle. Pomocí naběračky vlijeme těsto na pánev a krouživým pohybem jej rovnoměrně rozlijeme po pánvičce. Smažíme na středním stupni dozlatova z obou stran (trvá to 2-3 minutky). Já jsem si pánvičku vždy před další palačinku jen lehoučce vytřela máslem.
Palačinky odložíme bokem.

Náplň
Ricottu vyšleháme s javorovým sirupem, malinami a kůrou z limetky. Maliny jsem nerozšlehávala úplně, ale nechávala jsem kousky.

Krém
Na krém smícháme všechny suroviny a vymícháme je do hladké směsi.

Dokončení
Formu, ve které budeme palačinky zapékat, vymastíme máslem.
Jednotlivé palačinky natíráme směsí z ricotty, zarolujeme anebo je přeložíme na čtvrtiny a postupně skládáme do formy. Jakmile jsou všechny palačinky ve formě, můžeme mezi ně vložit ještě celé maliny.
Nakonec vše přelijeme krémem.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut.
Podáváme teplé nebo za studena (osobně mám raději palačinky nastudeno, ale záleží to jen a jen na vás).









 











2 komentáře

  1. To jsou tedy úplně božské palačinky. Když tak nad tím přemýšlím, asi si taky takové udělám na mé narozeniny :-) Chtěla bych si pořídit i nějaký palačinkovač, ale zatím jsem se dostala jen k různým testům a recenzím takovýchto přístrojů a tak vůbec nevím, kde nebo jak začít vybírat... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju,jsem ráda, že chutnají. Dělám palačinky klasicky v pánvi. Pořídila jsem si sice pánvičku přímo na palačinky, ale v té je nakonec skoro vůbec nedělám a dělám ve starší pánvi, kde se mi vůbec nepřichytávají a stačí jen lehce pokaždé potřít olejem.

      Vymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.