NEPEČENÝ MALINOVÝ DORTÍK

1. července 2019


Jak jste si užili prvního prázdninového víkendu? Jak jste mohli vidět na IG, já ho trávila na višních. Miluju totiž višňový džem a musela jsem si doplnit jeho zásoby. Ráno jsem se slunila při trhání, košík byl fakt plný a představa, že budu muset všechno vypeckovat už tak veselá nebyla. Ale džemík vznikl luxusní, možná se o něj s váma podělím v dalším příspěvku :-).

I když jsem si ještě pár višní odložila do koláče, o víkendu jsem vlastně nic nepekla. Rozhodla jsem se totiž pro nepečený dortík plný malin z naší zahrádky. Hotový je za chvilku, jen budete muset vydržet do druhého dne, než se do něj pustíte :-).




NEPEČENÝ MALINOVÝ DORTÍK

(forma o průměru 18 cm)

Ingredience
500 g mascarpone
500 g tvarohu ve vaničce
150 g moučkového cukru
150 ml smetany na šlehání
50 g želatiny v prášku
200 g malin
1 vanilkový lusk

300 g cukrářských piškotů
200 – 300 g malin

Postup

V míse vyšleháme studené mascarpone spolu s cukrem. Zašleháme tvaroh, postupně přiléváme smetanu a vytvoříme hladkou hmotu.

Do větší mísy vsypeme želatinu v prášku a přidáme 100 ml vlažné vody. Intenzivně mícháme metličkou asi 30 s. Potom začneme po částech přidávat směs a důkladně promícháme.

Část malin (200 g) rozmačkáme vidličkou, přidáme semínka z vanilkového lusku, který jsme podélně  rozřízli. Opět postupně zamícháme do směsi, aby se vše propojilo.

Dortovou formu s odnímatelným dnem vyložíme pečicím papírem nebo můžeme okraje vymazat trochou oleje. Na dno formy vyložíme část piškotů tak, aby zakrývaly dno. Naneseme směs, urovnáme a dáme chladit do ledničky na cca 12 hodin. Po ztuhnutí dortu jej opatrně vyjmeme z formy a okraje dozdobíme cukrářskými piškoty. Aby piškoty držely, přitlačíme je k okrajům. Vše nakonec ovážeme stužkou. Dort dozdobíme zbylými maliny, můžeme je trochu zasněžit moučkovým cukrem.








Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.