VIŠŇOVÁ BUBLANINA

23. června 2019

Poslední dobou mi připadá, že dny letí tak neuvěřitelně rychle. A i když si to nerada přiznávám, nestíhám vše, co bych chtěla a někdy na to nemám prostě dost sil. Poslední měsíc jsem si dopřála ten luxus, že jsem si dala takové prázdniny od sociálních sítí a věnovala se zahrádce, sázení kytek, svatebnímu veselí, sportovním výkonům, procházkám po přírodě a focení. Odrazilo se to taky nejen tady v příspěvcích na blogu, ale i na instagramu. Najednou jsem zjistila, kolik času mám navíc a kolik času tyhle sociální sítě zabírají. Ale bohužel jim asi nelze úplně uniknout.

Červen je časem třešní a višní. Třešně chodívám trhat do aleje za naší vesnicí, jsou pěkně na sluníčku a tak zrají docela brzo. Navíc tam chodívám běhat, tak přesně vím, kdy jsou zralé. Višně mám naopak od sousedů. Všechny sice ještě úplně nedozrály, ale pár zralých jsem jich na bublaninu natrhala. Višně mám mnohem raději, než třešně, alespoň na pečení a marmelády, a to kvůli jejich výraznější chuti, která zůstává i po tepelné úpravě. 

Bublaninu jsem tentokrát vyzkoušela v odlehčené variantě. Použila jsem pohankovou mouku smíchanou s celozrnnou špaldovou moukou, vlastně jsem opět nahradila všechny ingredience těmi trochu snad zdravějšími. Tak snad vám bude chutnat stejně, jako nám.


VIŠŇOVÁ BUBLANINA

Ingredience
(na menší plech nebo koláčovou formu)

1 hrnek (250 ml) pohankové mouky
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
Trochu vanilkové pasty
1,5 hrnku kokosového cukru
citronová kůra z 1 citronu
2 vejce
3/4 hrnku kokosového oleje (můžete použít i klasický)
mandlové mléko - cca 1 hrnek (mléko je potřeba přilévat postupně, aby bylo těsto spíše hustší)

misku višní


Postup

Troubu si předehřejeme na 180°C. Višně omyjeme a vypeckujeme.

Do jedné mísy prosejeme obě mouky, přidáme cukr, prášek do pečiva, vanilkovou pastu, citronovou kůru. Promícháme ingredience. Postupně pak začínáme přidávat vejce, olej a nakonec přiléváme mléko. Těsto by nemělo být úplně řídké, ale spíš hustší.

Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe jej nahusto višněmi. Dáme do trouby a pečeme cca 40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout a neodlepí se trochu od plechu. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.




 



Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.