Taky si ještě pořád užívám dýňové sezony a přídělu dýní. Do dýňových receptů a vůbec do podzimních receptů přidávám ráda voňavé koření. K podzimu pro mě kromě skořice patří kardamom, perníkové koření a v poslední době i dýňové koření. Na chuť jsem mu přišla díky kamarádce ze Států, která mi jej přivezla. Ve Státech je toto koření velmi oblíbené a dá se koupit už přímo namíchané. U nás jsem jej zatím neviděla a tak jsem se rozhodla, že si namíchám svoje vlastní dýňové koření. Vzala jsem útokem regál s kořením v obchodě a nakoupila všechny druhy, které jsou potřeba. A ode dneška už mám svoje vlastní.
DÝŇOVÉ KOŘENÍ
INGREDIENCE
3 polévkové lžíce mleté skořice
2 čajové lžičky mletého zázvoru
3 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
1,5 čajové lžičky mletého nového koření
1,5 čajové lžičky mletého hřebíčku
POSTUP
Postup je velmi snadný a rychlý.
Pokud neseženeme všechno koření mleté, na mlýnku jej umeleme a všechno koření smícháme dohromady.
Uskladníme v dobře uzavíratelné nádobce.
Ali, já si jen přečetla složení koření a pak fotky, a už jsem cítila tu vůni. A jak to vidím v té modré misce.....Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatMoc děkuji Ivi, no voní to nádherně. Je pravda, že mi stačí si k tomu čichat :o). Hezký den, Alča
Vymazat