Co si vozíte z dovolené? Já
většinou pohledy a něco dobrého k zakousnutí. Ale poslední dobou jsem si
začala vozit i různé formičky a formy na koláče a cukroví. Připadám vám jako
blázen? Já někdy sama sobě ano. Tak například ze Švédska jsem si vezla formičky
na koláčky, sirup na skořicové šneky, speciální cukr, asi tři pytlíky
marshmallow do horké čokolády a cukrová lízátka do vánočních balíčků J. Ještěže to byla cesta autobusem,
protože do letadla by mě s tímhle vším ani nevzali J.
Jak možná víte z instagramu, byla
jsem i ve Francii. A odtamtud jsem si pro změnu dovezla formičky na madlenky. Tahle
sladkost je mi strašně sympatická. Ale když si je koupím tady u nás, není to
ono. Ale vlastně od té doby, co formičky mám, jsem madlenky ještě ani jednou
neupekla. Až teď. Vzala jsem to ze zdravějšího konce a dodala jim trochu
podzimní chuti, přidala dýňové pyré a voňavé koření. Jestli nemáte formičky na
madlenky, upečte si malé bábovičky, muffiny, velkou bábovku nebo koláč. Ale
určitě vyzkoušejte.
CELOZRNNÉ DÝŇOVÉ MADLENKY
Ingredience
(používám hrnek o objemu 250 ml)
2 hrnky celozrnné mouky
3 vejce
3/4 hrnku kokosového cukru
¼ hrnku javorového sirupu
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
¾ hrnku kokosového oleje
1 hrnek mandlového mléka
4 lžíce dýňového pyré
½ lžičky skořice
1/3 lžičky dýňového koření
špetka soli
Postup
Troubu předehřejeme na 170°C.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
Postupně přiléváme olej. Do druhé mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva,
skořici, dýňové koření a sůl. Jakmile bude vaječná hmota vyšlehaná, postupně
vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přilijeme mléko a přidáme
dýňové pyré. Těsto by mělo být tekutější.
Okomentovat
Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.
Alča