První letošní víkend je teda pěkně mrazivý. Na to vůbec nejsem zvyklá a pořád se nemůžu pořádně zahřát. Ani procházka venku v těch -12°C k tomu nepomohla. Je ale pravdou, že jsem strávila venku asi tři hodiny a ušla jsem pěkných pár kilometrů. Na konci jsem už ale cítila, jak mám prokřehlé ruce i přes rukavice.
Šálek horké čokolády je pro takový mrazivý den přímo ideální. Většinou ji možná máme spojenou s obdobím před Vánocemi, ale myslím, že pro ni je vhodná doba vždycky (alespoň teda v zimě) a nemusíme se ohlížet, co je za měsíc. Tentokrát jsem ji připravila z mandlového mléka, ale samozřejmě můžete použít i normální, protože mandle přidají ještě trošku jinou chuť. Do této fáze by se čokoláda dala považovat za poměrně zdravější, ale pak jsem ji "zabila" pořádnou horou šlehačky - to aby se neřeklo, že je tam moc málo kalorií :-) Takže zdravé, nezdravé... ale je to hlavně moc dobré.
HORKÁ ČOKOLÁDA
Ingredience:
na 2 menší hrníčky nebo na 1 velký
1/3 hrnku vody
50 g hořké čokolády (nejlépe 70 % i více)
1 celá skořice
1 lžíce brusinkového sirupu
1 hrnek (250 ml) mandlového mléka (nebo normálního mléka)
šlehačka na dozdobení (150 ml smetany ke šlehání)
čokoládové hoblinky nebo kakao holandského typu na posypání
Postup:
Na plotně zahřejeme v rendlíku vodu, čokoládu a skořici. Vaříme, než se čokoláda rozpustí.
Následně přidáme mléko a přivedeme k varu. Na konec přidáme brusinkový sirup.
Čokoládu rozlijeme do hrnečků, přidáme šlehačku a posypeme ji kakaem a čokoládovými hoblinkami.
Mňam, čokoláda vypadá naprosto luxusně a neodolatlně! Opravdu nádherně nafocené! Pěkné zimní dny, Marie
OdpovědětVymazatSkvělé. Jsem v práci, mám teď volných pár minut a kdyby mi někdo udělal tuto dobrotu, tak bych byla v sedmém nebi ☺
OdpovědětVymazatPa M.
To vypadá luxusně a krásně nafocené.
OdpovědětVymazatHned bych si dala.
Jana
Horká čokoláda se šlehačkou, to je panečku kalorická bomba :-D . Také si ji ale občas neodpustím :-D . I když pracuji v čokoládovně, tak občas na čokoládu dostanu chuť :-) . Práce s čokoládou mě baví. Máme různé stroje , které jsme si nakoupili z Cesk, takže tvoříme figurky, polevy, atd. :-) .
OdpovědětVymazatNa horké čokoládě, kakau a dalších nápojích ujíždím, hlavně teď v zimě. Takže určitě vyzkouším. Taky mě v tom zaujal i ten brusinkový sirup, musí být výborná :-) Kristýna
OdpovědětVymazat