To, že už léto skončilo neznamená, že taky skončilo období smoothie. Smoothie si často dopřávám na snídani nebo svačinu po celý rok. Jeho příprava je snadná a neskutečně rychlá a varianty se dají obměňovat podle ročního období. Protože mám prozatím stálý přísun dýní a nestačím zpracovávat, zamrazila jsem si /a ještě určitě zamrazím) dýňové pyré. Kromě koláčů jej přidávám do jogurtu a zkusila jsem přimíchat i do smoothie, které má i díky specifickému dýňovému koření neuvěřitelně lahodnou chuť. Na podzimní dobytí baterek určitě ideální. Z dýně dostane tělo spoustu vitamínů a minerálů, koření zahřeje a rozproudí krev. Troufám si tvrdit, že toto smoothie bude u mě na podzim snídaní číslo jedna.
DÝŇOVÉ SMOOTHIE S DÝŇOVÝM KOŘENÍM "PUMPKIN SPICE SMOOTHIE"
* 2 porce
* používám hrnek o objemu 250 ml
Ingredience:
1/2 hrnku pyré z dýně
1 zmražený banán (může být i čerstvý)
1 hrnek mandlového mléka
1 kávová lžička javorového sirupu
3/4 kávové lžičky dýňového koření (skořice, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, mleté nové koření, mletý hřebíček)
Dýňové pyré:
1 dýně hokkaidó
2 - 3 lžíce vody
2 lžíce medu
Postup:
Pyré:
Dýni omyjeme, nakrájíme na plátky, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme medem. Dáme péct na cca 20 minut do trouby předehřáté na 170°C. Následně necháme vychladnout a odstraníme slupku. Přidáme trochu vody a rozmixujeme do hladkého pyré. Z pyré odebereme potřebné množství a zbytek si můžeme zamrazit na pozdější využití.
Smoothie:
Všechny ingredience vložíme do jedné nádoby a ručním mixerem rozmixujeme do hladké směsi. Rozlijeme do skleniček a povrch posypeme trochou dýňového koření. Můžeme dozdobit také skořicí.
Okomentovat
Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.
Alča