KOKOSOVÁ HORKÁ ČOKOLÁDA

9. prosince 2022


Kdo by nemiloval v těchto sychravých a upršených dnech nějaký horký nápoj na zahřátí? A není nic příjemnějšího, než si sednout se šálkem sladké a sametové čokolády. Myslím, že horkou čokoládu si dávám snad jen před Vánocemi, a proto si její přípravu i konzumaci hodně užívám. Myslím, že horké nápoje nás naladí ve dnech, kdy je brzo tma, prší a je zima, do pohodovější nálady.



Horkou čokoládu připravuju na několik způsobů. Ze smetany nebo z rostlinných mlék, prostě jak mám náladu a chuť. Vlastně se dá dobře obměňovat, třeba různými kořeními. Základem je použít kvalitní čokoládu. Miluju hořkou, takže používám min. 70 %, ale klidně použijte takovou, jakou máte rádi. Tentokrát jsem použila na přípravu kokosové mléko a na ozdobu šlehačku, mini marshmallow a čokoládový lískooříškový krém. 



KOKOSOVÁ HORKÁ ČOKOLÁDA



INGREDIENCE


3 – 4 porce


200 g hořké nebo mléčné čokolády

800 ml kokosového mléka (rostlinného nebo v plechovce)

3 lžíce kakaa holandského typu

3 lžíce cukru (pokud třeba nebudete používat šlehačku)



Na servírování:


šlehačka

marshmallows

nutela nebo čokoládový lískoříškový krém



 POSTUP


Čokoládu nakrájíme na malé kousky.


Do nepřilnavého hrnce nalijeme kokosové mléko, přidáme cukr a kakao. Přivedeme k varu, stáhneme na střední plamen, přidáme nakrájenou čokoládu. Mícháme, dokud se všechny čokoláda nerozpustí.


Rozlijeme do hrníčků. Nazdobíme šlehačkou, marshmallows a nakonec šlehačku přelijeme lískooříškovým krémem – pokud je krém hustší, trochu jej nahřejte, nebo zamíchejte přímo do horké čokolády.


Recept si můžete stáhnout zde.






HOT COCONUT CHOCOLATE


Who doesn't love a hot drink to warm up on these cold and rainy days? And there is nothing better than sit down with a cup of sweet and velvety chocolate. I think I only make hot chocolate before Christmas, which is why I really enjoy making and drinking it. I think hot drinks put us in a more relaxed mood on days when it's dark, rainy, and cold.


I prepare hot chocolate in several ways. From cream or from vegetable milks, depending in which mood I am. It is very variable recipe, for example you can add different spices. The basis is to use high-quality chocolate. I love dark one, so I use min. 70 %, but feel free to use the one you like. This time I used coconut milk for preparation and whipped cream, mini marshmallows, and chocolate hazelnut cream for decoration.



INGREDIENTS


makes 3 – 4 servings


200 g dark or milk chocolate

800 ml coconut milk (plant or canned)

3 tablespoons of cocoa powder

3 tablespoons of sugar


For serving:


whipped cream

marshmallows

Nutella or chocolate hazelnut cream



INSTRUCTIONS



Cut the chocolate into small pieces.


Pour coconut milk into a non-stick saucepan, add sugar and cocoa. Bring to a boil, reduce to medium heat, add chopped chocolate. Stir until all the chocolate has melted.


Pour into cups. Decorate with whipped cream, marshmallows, and finally cover the whipped cream with hazelnut cream - if the cream is thicker, warm it up a little or mix it directly into the hot chocolate.



You can download the recipe here.












Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.