CITRONOVÝ CHLEBÍČEK S TVAROHOVÝM KRÉMEM

19. března 2021


Myslím, že jednoduchých a rychlých receptů není nikdy dost. Ne vždy se nám chce trávit několik hodin v kuchyni a vymýšlet složité recepty. A navíc co si budeme povídat, ne vždy všichni ocení, že upečete věneček nebo makronky, a spíš, než po zákusku sáhnout po kousku buchty nebo koláče. 




Dnešní recept je něco mezi. Rychlý a jednoduchý, ale přitom vytváří dojem zákusku. Zvládnete jej opravdu během chvilky. Chlebíček je díky citronu příjemně nakyslý a tvoří zajímavou kombinaci s nasládlým tvarohovým krémem. Chlebíček jsem ještě dozdobila nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvými klíčky. Klíčky ale použít samozřejmě nemusíte, ale vyzkoušejte čerstvé bylinky. K citronu se výborně hodí rozmarýn nebo tymián. 




CITRONOVÝ CHLEBÍČEK S TVAROHOVÝM KRÉMEM


INGREDIENCE


CHLEBÍČEK


220 g hladké mouky

160 g cukru písek

200 ml podmáslí

125 g másla

2 vejce

2 lžíce kypřícího prášku s vinným kamenem

2 lžíce citronové šťávy

nastrouhaná kůra z 1 citronu



TVAROHOVÝ KRÉM


200 g tučného tvarohu v kelímku

150 ml šlehačky

3 lžíce moučkového cukru



nastrouhaná kůra z 1 citronu

čerstvé bylinky nebo čerstvé klíčky



POSTUP


CHLEBÍČEK


Troubu si předehřejeme na 170 °C.


Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Ostatní suroviny smícháme, přilijeme vychladlé máslo a vytvoříme hladké těsto.


Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.


Pečeme cca 40 – 50 minut, špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud na špejli nezůstane přilepené žádné těsto, je chlebíček upečený.


Vyndáme z trouby a necháme chladnout cca 15 minut. Poté vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.



TVAROHOVÝ KRÉM


Pro přípravu tvarohového krému použijeme suroviny přímo z lednice. Mascarpone smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Cukr jen rychle zašleháme a předáme tvaroh, opět zašleháme. Poté přilijeme smetanu a vše vyšleháme do hladkého krému.


Jakmile bude chlebíček zcela vychladlý, nazdobíme jej krémem. Nakonec jsem chlebíček ozdobila nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvými klíčky. Případně můžete použít čerstvé bylinky jako je tymián nebo rozmarýn.




















Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.