ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA SLAZENÁ BANÁNEM

19. ledna 2024


Už jsem vám tady dlouho nesdílela žádnou snídaňovou inspiraci. Takže přišel čas pro granolu, hodně čokoládovou…


Granolu prostě musím mít po ruce vždy. Tvoří asi 90 % mých snídaní. Nejsem totiž po ránu vůbec kreativní člověk a v pracovním týdnu ji snídám v podstatě každý den. Je to takový rituál. S mlékem, jogurtem, ovocem… Receptů na granolu najdete na blogu několik, ale ta čokoládová mi tady chyběla. 



Granolu si připravuju většinou doma a je plná oříšků a semínek. A hlavně mě na ní baví, jak krásně křupe. A tahle je i hodně čokoládová. 




Do zásoby si jí dělám tak 2 litrovou sklenici, pokud tedy nebudete chtít takové množství, klidně si ji připravte z poloviční dávky.



ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA SLAZENÁ BANÁNEM


INGREDIENCE

(hrnek o objemu 250 ml)


2 hrnky ovesných vloček

1 hrnek nahrubo nasekaných mandlí

3 zralé banány (takové, co už mají na sobě hnědé tečky)

4 lžíce holandského kakaa

5 lžic javorového sirupu nebo medu

2 lžíce kokosového oleje

1 bílek

½ lžičky skořice + 1/2 lžičky skořice

špetka soli

50 g hořké čokolády (70% a víc, podle chuti)



POSTUP


Troubu si předehřejeme na 170° C.


Ve větší mísy smícháme vločky, nahrubo nasekané mandle.


V kastrůlku si rozpustíme na mírném ohni kokosový olej, přidáme javorový sirup a kakao. Necháme povařit až se vše spojí do směsi. 


Banány oloupeme, přilijeme tekutou směs, přidáme 1/2 lžičky skořice, sůl a důkladně rozmixujeme.


Tuto banánovou směs přilijeme k vločkám, přidáme bílek a důkladně vše promícháme.


Nachystáme si 2 plechy, které vyložíme pečicím papírem. Směs na plechy rozdělíme a pěkně rozložíme. Povrch ohladíme, aby byl rovnoměrný a při pečení se nic nepřipálilo.


Mezitím si v malé mističce smícháme zbylý javorový sirup a 1/2 lžičky skořice a promícháme s nahrubo nasekanými mandlemi.


Pečeme dohromady 20 – 30 minut. Po 10 - 15 minutách pečení plechy prochodíme a vmícháme nasekané mandle.

Většinou se mi stane, že granola je upečená dřív, proto ve druhé polovině pečení kontroluju častěji barvu, aby se nic nepřipálilo. Plechy poté vyndáme, odlepíme z papíru a rozlámeme na menší kousky.


Granolu necháme zcela vychladnout a nakonec k ní přidáme nahrubo nasekanou čokoládu.


Skladujeme v uzavíratelné sklenici.




















Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.