MANDLOVÝ KOLÁČ SE SKYREM A LETNÍM OVOCEM

22. dubna 2018


Letošní duben mi dává docela zabrat. Kromě shonu v práci se mě poslední dva týdny drží rýma. To ale nic nemění na tom, že se slunečným a teplým počasím si tenhle měsíc užívám. Na zahrádce zasazuju a přesazuju kytky a keře, o víkendu jsem poprvé ozkoušela večerní posezení na zahrádce a musím zkonstatovat, že to bylo skvělé.
S letní náladou jsem taky zatoužila po nějakém svěžím letním koláči. Než si ho ale připravím z našeho vlastního ovoce, využila jsem zásoby z mrazáku. Na korpus jsem zvolila poměrně jednoduchý recept, protože jsem chtěla co nejvíc času strávit venku. A tak vznikl mandlový koláč plný letního ovoce – rybízu, malin, ostružin, jahod a malin.




MANDLOVÝ KOLÁČ SE SKYREM A LETNÍM OVOCEM

Ingredience
*1 hrnek = 250 ml

1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek kokosového cukru
1 hrnek mandlového mléka
½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva s vinným kamenem

200 g skyru
150 g letního ovoce
2 lžíce javorového sirupu

Postup

Troubu si předehřejeme na 170°.

Na koláč si v míse smícháme všechny ingredience (mouky, cukr, mléko, olej, vejce a prášek do pečiva). Formu na koláč vymažeme kokosovým olejem a vysypeme mandlovou moukou. Těsto nalijeme do formy. Dáme péct na 50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je koláč úplně upečený (špejle po vytažení musí zůstat suchá). Po vytažení z trouby necháme zcela vychladnout.

Skyr vymícháme s javorovým sirupem. Ze 150 g ovoce si odebereme 3 lžíce a přidáme ke skyru. 

Koláč vyklopíme z formy. Směs ze skyru naneseme na koláč a rozprostřeme na něj zbytek ovoce. 

Skladujeme v lednici.






Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.