PERNÍKOVÉ DONUTY S CITRONOVOU POLEVOU

16. prosince 2017


V tomto období není perníkové chuti nikdy dost. Za celý rok nesním tolik perníčků, jako před Vánoci.  Letos jsem přistoupila i k malé změně a připravila si perníkové hody i na snídani. V poslední době jsem trochu propadla pečeným donutům. A samozřejmě nesmí chybět ve vánočním vydání. Mám ráda jejich chuť. Voní po perníčkovém koření a myslím, že se dokonale hodí k vánoční snídani. Určitě nevynechejte polevu, protože zaručí, že donuty budou krásně sladké. 


PERNÍKOVÉ DONUTY S CITRONOVOU POLEVOU

Ingredience

(12 donutů)

2 hrnky mandlové mouky
2 lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
½ hrnku třtinového cukru
4 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
2 lžíce mandlového mléka (případně obyčejného)
2 vejce
1 rozmixované jablko
špetka soli

Poleva
2 lžíce horké vody
1 hrnek moučkového cukru
1 lžíce mléka
½ kávové lžičky vanilkového extraktu

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu na donuty si vymažeme olejem.

V míse smícháme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, skořici a koření, sůl. 

V míse mixeru vyšleháme cukr, vajíčka a jablečné pyré, olej a mléko. Všechny ingredience by se měly dokonale propojit. Přimícháme suché ingredience a vše spojíme dohromady. Těsto přelijeme do cukrářského sáčku. Odstřihneme roh a plníme formu do 2/3 výšky donutu.

Dáme péct do trouby na 10 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vystydnout. Vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Mezitím si připravíme polevu. V menší míse smícháme cukr, vodu, mléko a extrakt. Pomocí ručního mixeru vytvoříme hladkou polevu. Donuty namáčíme v polevě. Položíme opět na mřížku, dokud poleva nezaschne.






Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.