SOCIAL MEDIA

MANDLOVÉ POPRASKANCE

18. 12. 2017

Tyhle popraskance měly být vlastně původně rohlíčky. Těsto ale budu muset ještě trochu poupravit, aby se z něj ty rohlíčky daly tvarovat. Kuličky z něj šly ale výborně a protože "crinkles" alias popraskané čokoládové cukroví je velmi oblíbené, zkusila jsem metodu popraskání použít na tyhle mandlové kuličky. A i když vznikly metodou pokus omyl, musím se pochválit, že jsou moc dobré a určitě je zařadím mezi naše stálice.


MANDLOVÉ POPRASKANCE

Ingredience

400g mandlové mouky
100 g cukru moučka
200 g másla pokojové teploty
2 žloutky
pár kapek vanilkové pasty
cukr moučka na obalení dle potřeby

Postup

Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne odpočinout do chladna. Před přípravou nechám malinko povolit.

Plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170°C. Z těsta tvarujeme kuličky cca o průměru 2 cm. Kuličky obalíme v moučkovém cukru. Na plechu je pak mírně zploštíme.

Pečeme 10 - 12 minut, dokud nezačnou kuličky praskat a nezezlátnou. Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.






Okomentovat

Děkuji za všechny komentáře a těším se vás.
S láskou Alča ♥