SMOOTHIE S PITAHAYOU

2. července 2016


Ráda experimentuji a zkouším nové chutě. Především u exotického ovoce, které se k nám na stůl nedostává až tak moc často. Dříve jsem si vůbec nedokázala představit, že bych některé ovoce mohla bez cesty do exotických krajin vůbec ochutnat. Ale v poslední době se i v našich krajích dá sehnat nepřeberné množství a my tak máme možnost zkoušet, zkoumat a přicházet na chuť těmto mnohdy zvláštním chutím. Samozřejmě, že určitě nebude chutnat stejně, jako kdybychom jej ochutnávali v zemi jeho původu, ale i tak při troše snahy a dozrání je mnohdy velmi lahodné.


Tentokrát jsem natrefila v obchodě na pitahayu s bílou dužinou neboli v angličtině Dragon Fruit. Je to vlastně plod kaktusu pocházející ze Střední Ameriky, který obsahuje mnoho cenných látek a je tedy zdraví velmi prospěšný. Je bohatý na antioxidanty, na vitamín C, B, vápník, železo nebo karoteny. Výborná je v ovocných salátech, ale já ho tentokrát využila pro smoothie. Přidala jsem jahody, maliny a banán a výsledkem je zdravé a osvěžující smoothie, které dokonale zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.



SMOOTHIE S PITAHAYOU

INGREDIENCE

1/2 pitahayi
1/2 hrnku (250 ml) jahod
1/2 hrnku malin
1/2 banánu
1/2 - 1 hrnek kokosového mléka
Pokud budete chtít smoothie trochu sladší, můžete přidat 1 lžičku javorového nebo agávového sirupu.

POSTUP

Pitahayu zbavíme červené slupky (tato se nepoužívá). Rozkrojíme a nakrájíme na kostičky. V blenderu nebo ručním mixerem rozmixujeme všechny ingredience - pitahayu, jahody, maliny, banán, kokosové mléko a případně sirup. Kokosové mléko přidáváme postupně, podle toho, jak cheme mít smoothie husté. Nakonec rozdělíme do skleniček a dozdobíme ovocem.












1 komentář

  1. Tak to vypadá naprosto skvěle! Díky za tip. Škoda jen, že se dragonfruit tak špatně shání. Skoro nikde ho nemají. Já si ho proto doprávám pravidelně alespoň v podobě doplňku stravy z https://imunity2go.harmonelo.shop/ Je ale pravda, že čerstvému dragonfruitu se nic nevyrovná.

    OdpovědětVymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.