2. 7. 2016

Smoothie s pitahayou a jahodami


Ráda experimentuji a zkouším nové chutě. Především u exotického ovoce, které se k nám na stůl nedostává až tak moc často. Dříve jsem si vůbec nedokázala představit, že bych některé ovoce mohla bez cesty do exotických krajin vůbec ochutnat. Ale v poslední době se i v našich krajích dá sehnat nepřeberné množství a my tak máme možnost zkoušet, zkoumat a přicházet na chuť těmto mnohdy zvláštním chutím. Samozřejmě, že určitě nebude chutnat stejně, jako kdybychom jej ochutnávali v zemi jeho původu, ale i tak při troše snahy a dozrání je mnohdy velmi lahodné.

Tentokrát jsem natrefila v obchodě na Pitahayu s bílou dužinou neboli v angličtině Dragon Fruit. Je to vlastně plod kaktusu pocházející ze Střední Ameriky, který obsahuje mnoho cenných látek a je tedy zdraví velmi prospěšný. Je bohatý na antioxidanty, na vitamín C, B, vápník, železo nebo karoteny. Výborná je v ovocných salátech, ale já ho tentokrát využila pro smoothie a zkombinovala jsem jeho chuť s mraženými jahodami. Výsledkem je zdravý a osvěžující nápoj, který dokonale zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.



Ingredience:
1 pitahaya
1 hrnek (250 ml) mražených jahod
1/2 banánu
1/2 - 1 hrnek kokosového mléka
Pokud budete chtít smoothie trochu sladší, můžete přidat 1 lžičku javorového nebo agávového sirupu.

Postup:
1) Pitahayu si překrojím na polovinu a zbavím ji červené slupky (tato se nepoužívá). Nakrájím na kostičky.
2) V blenderu nebo ručním mixerem rozmixuji všechny ingredience - pitahayu, jahody, banán, kokosové mléko a případně sirup. Kokosové mléko přidávám postupně, od oka, podle toho, jak chci mít smoothie husté.
3) Nakonec rozliji do skleniček, přidám slámku. Dozdobím ovocem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za všechny komentáře a těším se vás.
S láskou Alča ♥