Melounová pizza

30. června 2016


Ne, ne, vůbec se nelekejte. Vše, co má tento recept společného s pizzou, je možná tak akorát tvar. Ale výsledek mi pizzu připomínal, takže název osvěžujícího dezertu byl nasnadě. 
Je léto a začaly prázdniny. Vždy, když jsme o prázdninách vyrazily k vodě, dopřávali jsme si melouny, které tak pro mě zůstaly symbolem prázdniny. A navíc je jejich sezóna právě v plném proudu, čehož je potřeba ji pořádně využít. Nakrájený vodní meloun je v horkém letním dni dokonalým osvěžením. Nejraději jím meloun jen tak, nakrájený na půlměsíčky, když mi sladká šťáva stéká po prstech a jsem ulepená od ucha k uchu. To mě vrací tak trochu do dětství. 
Tentokrát se mi podařilo sehnat meloun bez zrníček a také jsem ho chtěla trochu ozvláštnit. Samozřejmě nic složitého jsem nevymýšlela, recept (pokud se tomu tak dá vůbec říct) je velmi jednoduchý a rychlý. Připravte tuto zdravou variantu "pizzy" pro letní podvečerní posezení nebo třeba na grilovačku s přáteli. Určitě sklidíte úspěch. Sladká vůně melounu navnadí, kombinace barev potěší oko a nevtíravá chuť kokosu Vás přenese do exotiky a navodí tak tu pravou letní atmosféru. Uvidíte, že z talířů zmizí raz dva.



Ingredience:
kulatý vodní meloun (lepší bez zrníček)
jogurt s kokosovou příchutí (pokud neseženete - smíchejte 1 malý řecký bílý jogurt s 1 polévkovou lžící kokosového mléka)
hrst čerstvých borůvek
hrst jahod nebo malin
2 polévkové lžíce strouhaného kokosu na posypání (nebo kokosových hoblinek)


Postup:
1) Meloun pomocí většího nože opatrně rozkrojím na polovinu.Používám nůž se zuby a abych meloun rovně ukrojila, naznačím si nožem linku. Jednu polovinu si postavím na prkénko a ukrojím kolo o výšce cca 2 cm. Kolo pak rozkrojím na 6 - 8 stejných kousků (stejně jako krájíte pizzu).
2) Jogurt si lžičkou rozmíchám (pokud mám řecký jogurt, smíchám jej s kokosovým mlékem a dobře promíchám). Pak lžičkou nebo nožem nanesu na každý kousek melounu vrstvu jogurtu.
3) Každý kousek pak ozdobím ovocem. Větší kousky ovoce, například jahod, si nakrájím na menší kousky. Maliny překrojím na polovinu. Na jogurt pokladu borůvky, jahody nebo maliny. Nakonec vše  posypy strouhaným kokosem nebo kokosovými hoblinkami.
4) Před podáváním nechám trochu vychladit v ledničce, aby byl meloun co nejvíc osvěžující.










1 komentář

  1. Tak s tímhle dortem bych možná nelitovala, že hřeším..:D Moc hezký ! :)
    Zvu tě na Give Away o Zdravý balíček! Budu moc ráda, když se zúčastníš. :)
    Měj se krásně! Š.

    OdpovědětVymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.