13. 3. 2016

Špaldové placičky s jablky


Možná máte jablečné dezerty spojené spíše s podzimem, ale u nás patří jablečné koláče a dezerty ke stálicím po celý rok. A protože jsme v týdnu dostali od známého krásná červená jablíčka, bylo by škoda s nimi něco nepodniknout. Štrúdly tentokrát nahradily placičky, které mají základ v lívancovém těstě. K přípravě jsem špaldovou mouku a acidofilní mléko. Jablka dodají na sladkosti, skořice těsto krásně provoní. Kdo by rád sladší variantu, může si polít placičky javorovým sirupem, medem nebo posypat moučkovým cukrem. Když nazdobíte řeckým jogurtem a ovocem máte na světě skvělý odpolední dezert ke kávě nebo parádní snídani.



Ingredience:
Toto množství je asi na 12 středních lívanců.

2 hrnky (250ml) špaldové mouky
2 hrnky acidofilního mléka
2 vejce
2 střední jablka nastrouhaná nahrubo
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička skořice
1/2 lžičky kardamomu

Máslo nebo olej na smažení

Postup:

1) Nastrouhejte oloupaná jablka. Smíchejte je s moukou, vejci, mlékem, práškem do pečiva, skořicí a kardamomem.
2) Všechno pořádně promíchejte a nechtě těsto asi 5 - 10 minut odpočinout.
3) Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej a na mírnějším stupni smažíme placičky dozlatova.
4) Položte na ubrousek, aby nasál případný přebytečný olej.






 






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za všechny komentáře a těším se vás.
S láskou Alča ♥