SKOŘICOVÝ KOLÁČ S JABLKY

14. ledna 2018

Mám za sebou první týden ze 6-ti týdenní výzvy Love Your Body s Tone It Up. Tenhle projekt jsem objevila před pár lety a už po několikáté za sebou absolvuju výzvy s mými bláznivými trenérkami Katrinou a Karenou. Skvělé na všem je, že jsou povolené i dezerty, takže nestrádám. Jen nejsou úplně klasické a takové, na které jsme zvyklí. To ale nemění nic na tom, že jsou stejně chutné. 

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o jeden z receptů, které si můžu během těchto šesti týdnů vychutnat. Místo klasické mouky, jsem opět sáhla po mouce kokosové a mandlové. A také ještě po té hřejivé kombinaci vonící po skořici a jablíčkách. Koláč si dokonce dopřává i moje rodina, které vůbec nevadí, že tento koláč není tou klasikou, na kterou jsou zvyklí. Mám štěstí, že jsou k těm mým pokusům takoví shovívaví :-). 


SKOŘICOVÝ KOLÁČ S JABLKY

Ingredience
(koláčová forma o průměru 20 cm)

1 hrnek kokosové mouky
½ hrnku mandlové mouky
½ hrnku třtinového cukru
4 vejce
2 lžíce javorového sirupu
½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 lžíce kypřícího prášku s vinným kamenem
2 lžíce mleté skořice
špetka soli
několik kapek vanilkové esence

3 jablka
2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem.

V míse si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme javorový sirup a kokosový olej. Ve druhé míse si smícháme mandlovou a kokosovou mouku, sůl, skořici, prášek do pečiva a vanilkovou esenci. Sypkou směs následně přidáme k mokré směsi a vše dobře promícháme. Vzniklou směs nalijeme do formy.

Jablka omyjeme, rozkrojíme na poloviny, oloupeme slupku a zbavíme je jádřinců. Každou polovinu jablka rozkrojíme na plátky a jako celek přeneseme na koláč a trochu vmáčkneme do těsta. Jednu polovinu doprostřed a zbytek okolo.

Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, dokud okraje koláče nezezlátnou. 5 minut před koncem pečení posypeme jablka ještě cukrem a dopečeme. Cukr zkaramelizuje a jablíčka chytnou zlatavou barvu. Koláč po upečení necháme vychladnout.







Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.