SOCIAL MEDIA

POHANKOVO-DÝŇOVÉ DONUTY

5. 11. 2017
Dnes pro vás vytahuju recept tak trochu ze šuplíku. O víkendu jsem toho napekla spousty, ale fotkami budu procházet postupně. A nechci vás ochudit ani o jeden recept. V tomto jsem využila znovu dýňové pyré, které postupně doplňuju do ledničky. Likviduju totiž pomalu, ale jistě dýně. Za chvilku přijde advent, tak potřebuju udělat místo. 

U těchto donutů jsem trochu zaexperimentovala a ze začátku jsem netušila, co z receptu vyleze. Chtěla jsem je pojmout ve zdravějším duchu a chvílema to vypadalo, jako když vaří pejsek a kočička. Snažila jsem se vše sladit, aby vznikla chutná snídaně, svačinka nebo jen tak malá sladkost na zahnání chutě. Mají jen jedinou nevýhodu – pokud je neuchováváte v lednici, musíte je do maximálně třetího dne sníst, jinak se zkazí. Co je jisté, nedělám je naposledy a zkusím nahradit pyré (třeba hmm… jablíčkem, to by šlo…). A pokud nemáte formu na donuty, nezoufejte. Určitě to půjde i s formou na muffiny.



POHANKOVO-DÝŇOVÉ DONUTY

Ingredience (na 10 donutů)

1 hrnek pohankové mouky
½ prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžíce dýňového koření
špetka soli
¼ hrnku javorového sirupu
¼ hrnku dýňového pyré
¼ hrnku jablečného džusu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

50 g čokolády (70 %)

Postup

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Smícháme všechny suché ingredience. Ve druhé míse smícháme všechny mokré ingredience. Suchou směs postupně vmícháme do mokré směsi.

Formu na donuty potřeme trochou oleje. Do pytlíku dáme těsto, odstřihneme špičku a vytlačíme do formy donuty. Pečeme cca. 15 – 20 minut. Necháme vystydnout.

Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a postříkáme donuty. Necháme zaschnout. Můžeme ještě posypat trochou skořice.








Okomentovat

Děkuji za všechny komentáře a těším se vás.
S láskou Alča ♥