DÝŇOVÉ SMOOTHIE S DÝŇOVÝM KOŘENÍM "PUMPKIN SPICE SMOOTHIE"

11. října 2016



To, že už léto skončilo neznamená, že taky skončilo období smoothie. Smoothie si často dopřávám na snídani nebo svačinu po celý rok. Jeho příprava je snadná a neskutečně rychlá a varianty se dají obměňovat podle ročního období. Protože mám prozatím stálý přísun dýní a nestačím zpracovávat, zamrazila jsem si /a ještě určitě zamrazím) dýňové pyré. Kromě koláčů jej přidávám do jogurtu a zkusila jsem přimíchat i do smoothie, které má i díky specifickému dýňovému koření neuvěřitelně lahodnou chuť. Na podzimní dobytí baterek určitě ideální. Z dýně dostane tělo spoustu vitamínů a minerálů, koření zahřeje a rozproudí krev. Troufám si tvrdit, že toto smoothie bude u mě na podzim snídaní číslo jedna.




DÝŇOVÉ SMOOTHIE S DÝŇOVÝM KOŘENÍM "PUMPKIN SPICE SMOOTHIE"

* 2 porce
* používám hrnek o objemu 250 ml

Ingredience:

1/2 hrnku pyré z dýně 
1 zmražený banán (může být i čerstvý)
1 hrnek mandlového mléka
1 kávová lžička javorového sirupu
3/4 kávové lžičky dýňového koření (skořice, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, mleté nové koření, mletý hřebíček)

Dýňové pyré:

1 dýně hokkaidó
2 - 3 lžíce vody
2 lžíce medu


Postup:

Pyré:

Dýni omyjeme, nakrájíme na plátky, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme medem. Dáme péct na cca 20 minut do trouby předehřáté na 170°C. Následně necháme vychladnout a odstraníme slupku. Přidáme trochu vody a rozmixujeme do hladkého pyré. Z pyré odebereme potřebné množství a zbytek si můžeme zamrazit na pozdější využití.

Smoothie:

Všechny ingredience vložíme do jedné nádoby a ručním mixerem rozmixujeme do hladké směsi. Rozlijeme do skleniček a povrch posypeme trochou dýňového koření. Můžeme dozdobit také skořicí.


Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.