ČOKOLÁDOVÝ CHIA PUDINK S ŘECKÝM JOGURTEM A GRANÁTOVÝM JABLKEM

6. ledna 2016



Vánoce jsou za námi a na Nový rok padlo u mnoha z nás předsevzetí, že budeme držet dietu, cvičit a jíst zdravěji. Ale co dělat, když máme nepřekonatelnou chuť na sladké? Kdo se má zbavit výčitek svědomí, že poruší předsevzetí? Aaaale naštěstí existuje spousta věcí, které jsou sladké, zdravé a ještě k domu po čertech dobré. Ráda sáhnu po rychlejších a jednoduchých receptech a právě chia pudink je jedním z nich. A určitě mi po Vánocích pomůže vrátit se do zdravějších kolejí.

Chia pudink je na přípravu neskutečně jednoduchý a proto jsem si jej velmi oblíbila hned v několika verzích. A mlsám jej na svačinku v práci nebo jen tak, když mám chuť. Bohatá čokoládová příchuť a šťavnatá semínka granátového jablíčka uspokojí všechny chuťové pohárky a díky chia semínkům dodáte svému tělu ještě plno antioxidantů a proteinů. Tento lahodný sladký dezert si prostě zamilujete!



ČOKOLÁDOVÝ CHIA PUDINK S ŘECKÝM JOGURTEM A GRANÁTOVÝM JABLKEM

Ingredience

(na cca 3 porce)
1 hrníček (250 ml) kokosového nebo neslazeného mandlového mléka 
1/4 hrnku (250 ml) chia semínek
2 polévkové lžíce javorového sirupu
1-2 polévkové lžíce kakaa holandského typu (podle toho, jak hodně máte rádi čokoládovou příchuť)
1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu
3/4 hrnku granátových semínek
řecký jogurt

Postup

V mise smícháme mléko, chia semínka, sirup, kakao a extrakt a důkladně promícháme, aby se rozpustilo kakao. Misku přikryjeme víčkem nebo potravinářskou folií a dáme do lednice. Na půl hodinky, ale lepší je nechat bobtnat několik hodin a nejlépe přes noc. Chia semínka pohltí tekutina a zvětší svůj objem.

Jakmile je hmota hustší, připravíme si skleničky nebo misky a vrstvíme. Řecký jogurt, chia pudink, semínka granátového jablka a znovu dokola. Na závěr můžeme ozdobit ještě lžičkou řeckého jogurtu.
















1 komentář

  1. Ingredience jsou doma, tak si je dneska nachystám na zítřejší cestu do Brno jako zdravou svačinku:-)

    OdpovědětVymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.