Mražený vanilkový řecký jogurt s malinami

4. května 2016


Předpověď počasí na nadcházející víkend zní více, než lákavě. První závan teplot značících léto. A toho je potřeba pořádně využít a slunečného počasí si užít po letním způsobu. A k létu patří přece zmrzlina. Doma jsem ale místo zmrzliny připravila trochu zdravější variantu (většina z nás dámy hubne na léto do plavek, že? :-)) a tak můžete hřešit častěji. Základem je řecký jogurt. Doporučuji koupit si jogurt hustší, aby nepustil tolik tekutiny. A že nemáte doma strojek na zmrzlinu? Nevadí, já také ne. V tom případě se pusťte do přípravy raději včas, protože budete muset asi každých 30 minut směs míchat, aby byla krásně hladká a krémová. Postup je nebezpečně jednoduchý a variant nepočítaně.



Ingredience:
500 g řeckého jogurtu (hustšího)
5 lžic medu nebo agavového sirupu
1 vanilkový lusk

na ozdobu:
asi 200 g malin (můžete použít čerstvé i mražené)
strouhaný kokos na zdobení
mandlové lupínky

Postup:
1) Jogurt smíchám s medem nebo sirupem. Vanilkový lusk naříznu po délce a nožem vyndám semínka, která vmíchám do jogurtové hmoty.
2) Směs dám do nádoby a na cca 4-5 hodin do mrazničky. Protože nemám zmrzlinový strojek, každých 30 minut směs dobře promíchám.
3) Jakmile je směs připravená ihned podávám. Rozdělím do skleniček. Posypu malinami, mandlovými lupínky a strouhaným kokosem (ten můžete pro zvýraznění chuti ještě opražit na suché pánvi dozlatova).



 




4 komentáře

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.