KOKOSOVO-OVESNÉ SUŠENKY S VIŠNĚMI

17. září 2017




Jsem sušenkový typ. Miluju sušenky snad všeho druhu. A taky je doma ráda peču. Patří k vděčným druhům sladkostí, které se u nás dlouho neohřejí, protože každý z nás pořad hledá něco sladkého na zub. A kromě hořké čokolády tak máme většinou v zásobě i spoustu sušenek. Mezi nejoblíbenějším patří cookies a různé ovesné sušenky. Ale domácí jsou prostě domácí. Ovesné peču docela pravidelně a vypěstovala jsem si na nich menší závislost. A tak je různě obměňuju a vymýšlím nové kombinace. Dávám si je jen tak na chuť anebo ke snídani a svačině s jogurtem místo granoly. Proto se je snažím dělat trochu ve zdravější verzi, aby nejen uspokojily moji chuť na sladké, ale aby byly tělu i trochu prospěšné.

Tato verze je fakt jednoduchá a neobsahuje moc ingrediencí – základem jsou vločky, kokos, med a kokosový olej. A navíc je to rychlovka. Pokud nejste dietáři a nějaká ta energie navíc vám nevadí, použijte místo oleje kvalitní máslo. Taky můžete část másla nahradit rozmačkaným banánem, ale pak mějte na paměti, že bude potřeba sušenky rychleji spotřebovat J. Ovoce nemusíte používat jen kandované, ale i čerstvé nebo zmrazené. Mě zbylo ještě pár zamražených višní, které by na koláč nevyšly, tak jsem je využila na sušenky. Jsou hned veselejší. Říkala jsem si, že by se hodily třeba s marmeládou i na Vánoce, tak uvidím :-).


KOKOSOVO-OVESNÉ SUŠENKY S VIŠNĚMI

Ingredience:

(cca 40 sušenek o průměru 4 cm)

500 g ovesných vloček
100 g mletého kokosu
7 lžic medu
150 – 200 g kokosového oleje
½ lžičky kardamomu

vypeckované višně

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem.

V kastrůlku si rozehřejeme olej a necháme trochu vychladnout. Do mísy dáme vločky, kokos, kardamom a med. Olej přidáváme postupně a zpracováváme dokud nemáme hmotu, ze které jsme schopni dělat kuličky, které drží pohromadě. Tvarujeme kuličky a na plechu je trochu zploštíme. Uprostřed uděláme důlek a vložíme do něj višni.

Dáme péct na cca 20-25 minut, dokud nezačnou vločky zlátnout. Necháme vychladnout na mřížce.







6 komentářů

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.