RYBÍZOVÉ TROJÚHELNÍČKY

6. července 2021

Dlouho jsem přemýšlela, jak mám dnešní recept nazvat. Inspirovala jsem se anglickým tradičním pečivem, které se jmenuje scones, ale trošku jsem si jej poupravila. Tradičně se podávají s marmeládou a smetanou, ale v létě, kdy je na zahrádce spousta ovoce, mi to přišlo škoda. 


Během prodlouženého víkendu jsem recept vyzkoušela hned třikrát. S červeným rybízem, jahodami a malinami. Jako nejlepší kombinace byla odhlasovaná verze s červeným rybízem. Z uvedeného množství připravíte „jen“ osm kousků, které jsou ideální k odpolední kávičce. A protože jsou koláčky hotové během půlhodinky, doporučuju připravit rovnou z dvojité dávky.



RYBÍZOVÉ TROJÚHELNÍČKY



INGREDIENCE


200 g hladké mouky

80 g pískového cukru

1 lžíce prášku do pečiva s vinným kamenem

80 g studeného másla

70 g řeckého jogurtu

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

100 g červeného rybízu



POSTUP


Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečicím papírem.


Ve větší míse smícháme sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme nadrobno nakrájené studené máslo a vypracujeme drobenku.


V menší misce prošleháme vejce, řecký jogurt a vanilkový extrakt.


Mokrou směs zamícháme do sypkých surovin a vypracujeme kompaktní těsto – těsto je hutnější. Nakonec opatrně zapracujeme kuličky červeného rybízu. Těsto přeneseme na plech a postupně tvarujeme do kruhu. Ostrým nožem nebo kráječem na pizzu rozkrojíme neupečené těsto na osminy a mírně je od sebe oddělíme.


Nakonec dáme upéct, pečeme 15 – 20 minut, dokud těsto nezezlátne. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Předem nakrojené trojúhelníčky od sebe půjdou pěkně oddělit.















2 komentáře

  1. Alčo, včera jsem to upekla. Výborné. Ale příště bych asi přidala trošku více rybízu, to by šlo. Neměla jsem ani zakysanku, ani šlehačku, a dneska tak jsem to zkusila se studeným jogurtem. Výborné. Tyhle recepty od vás se musí vyzkoušet, ony totiž stojí zato. Manžel je odpírač červeného rybízu, ale za těmito trojúhlelníčky s rybízem se může utlouct. Díky za recept. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, moc děkuji za milý komentář :-). Jsem moc ráda, že chutná a že recepty zkoušíte :-) Hezký den, Alča

      Vymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.