DÝŇOVÉ BÁBOVIČKY SE SLANÝM KARAMELEM

25. října 2020



Používání dýňového pyré při pečení a vaření jsem si oblíbila. Jak začnou dozrávat dýně, nadělám si do zásoby pyré. Nejen na polévku, ale přidávám jej i do smoothie a hlavně do dezertů. Klasikou je v tomto období také dýňová bábovka, která voní po skořici, zázvoru a badyánu. Kuchyní se tak opět začínají linout podzimní vůně.


Tentokrát jsem upekla malé bábovičky, které vypadají jako dýně. Zamilovala jsem se totiž do plechu na muffiny, které mají tvar dýní, a jsou prostě kouzelné. Bábovičky jsem naplnila krémem ze slaného karamelu, který mi ještě zbyl od posledního pečení. 




DÝŇOVÉ BÁBOVIČKY SE SLANÝM KARAMELEM


INGREDIENCE

16 báboviček / muffinů


100 g másla

3 g mleté skořice

3 g mletého badyánu

2 g mletého zázvoru

90 g hladké špaldové mouky

90 g celozrnné špaldové mouky

2 lžíce dýňového pyré

6 g prášku do pečiva

2 vejce

280 g třtinového cukru

150 ml mléka


50 g slaného karamelu (kupovaného nebo najdete recept na blogu)


máslo na vymazání

hrubá mouka na vyspání



POSTUP


Troubu předehřejeme na 160° C.


Vejce vyšleháme s cukrem do hladké hmoty. Máslo rozpustíme a necháme cca 15 minut vychladnout, poté přilijeme mléko a zamícháme. Do vyšlehané hmoty přidáme koření, prosejeme mouku a prášek do pečiva a vylijeme vlažné máslo s mlékem a přidáme dýňové pyré. Těsto vymícháme dohladka. 


Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem do 2/3. Do každé bábovičky přidáme ½ lžičky slaného karamelu. Nakonec zalijeme ještě trochou těsta.


Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 – 40 minut – upečení zkusíme pomocí špejle. Necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme na mřížku, kde je necháme zcela vystydnout.











Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.