MUESLI TYČINKY S BRUSINKAMI A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY

25. 2. 2018

Mrazivé teploty uplynulého víkendu mě docela překvapily. Fakt jsem nečekala, že by se předpovědi mohly vyplnit. V sobotu odpoledne jsem se sice nechala nalákat sluníčkem za okny a odvážně se vydala běhat, ale v neděli jsem se už napálit nenechala. Místo toho jsem se pustila do přípravy müsli tyčinek. Ráda si je dopřeju na snídani s jogurtem nebo na svačinku do práce. Jejich příprava mě moc baví a zkouším je na různé způsoby. Obsah tyčinek si vždy přizpůsobím tomu, co mám ráda a co mám doma zrovna po ruce. Tentokrát jsem zkusila místo oleje použít jablečné pyré a med nahradit banány. Díky tomu jsou tyčinky krásně šťavnaté. A až mi dojde zásoba, určitě napeču znova.


MUESLI TYČINKY 
S BRUSINKAMI A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY

Ingredience

2 jablka
2 zralejší banány
¾ hrnku celozrnných vloček
½ hrnku vloček z quinoi
2 lžíce sušených brusinek
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce chia semínek
4 lžíce nasekaných kešu ořechů
1 lžíce skořice
1 lžíce vody

Postup

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do menšího kastrolku nebo na menší pánev a na mírném plameni je spolu s trochou vody a se skořicí dusíme doměkka. Jakmile budou měkké, odstavíme z plotýnky a pomocí ručního mixeru je rozmixuje na pyré, které nahradí v tyčinkách tuk.

Na pánvi na sucho opražíme oříšky a vločky, dokud nechytnou zlatavou barvu.

Banány pomocí vidličky rozmačkáme ve větší míse. Přidáme vločky s oříšky, sušené ovoce, semínka a jablečné pyré. Směs důkladně promícháme.

Menší pekáč nebo formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem. Směs rovnoměrně rozprostřeme do formy a umačkáme.

Troubu předehřejeme na 200°C. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vystydnout. Pomocí pečícího papíru vyjmeme a ostrým nožem nakrájíme na tyčinky. Uchováváme v uzavíratelné dóze. Protože tyčinky obsahují čerstvé ovoce, doporučuju uchovávat v ledničce, kde vydrží až týden.









4 komentáře

Děkuji za všechny komentáře a těším se vás.
S láskou Alča ♥

Latest Instagrams

© Mon Café Blog. Design by FCD.