SKOŘICOVÁ GRANOLA - TIP NA DÁREK

3. prosince 2017


Máme tu první adventní neděli - 3. prosinec ... a 21 dní do Vánoc

Jak jste na tom s dárky? Už máte vybráno? Nebo ještě přemýšlíte, co pořídit? Osobně nerada nechávám dárky na poslední chvíli a taky se snažím vytušit, co by se rodině a přátelům mohlo líbit. Jen ne vždy se to podaří. V takových případech, nebo když dochází inspirace, sahám po jedlých dárcích. A to se pak pečou sušenky nebo granola (jasně, že záleží pro koho jsou určené :o)). 

Dnes tu pro vás mám právě tip na jedlý dárek - na domácí granolu plnou oříšků a skořice. Nasypte ji do dekorační sklenice, ozdobte mašlí, větvičkou, cedulkou ... a máte originální dárek vyrobený s láskou.

SKOŘICOVÁ GRANOLA

INGREDIENCE

Suchá směs
500 g ovesných vloček
250 g ořechů (celé mandle, kešu, para ořechy, vlašské ořechy, dýňová semínka)

Marináda
130 g medu
130 g javorového sirupu
50 g tuku kokosového oleje / ghí
špetka soli
4 lžíce skořice
lžička vanilkového extraktu


POSTUP

Troubu předehřejeme na 165°C.  2 velké plechy vyložíme pečicím papírem.

Do větší mísy vysypeme vločky. Ořechy nasekáme na drobnější kousky a přidáme k vločkám. Do kastrolku dáme olej nebo ghí a necháme na mírném plameni rozpustit. Po rozpuštění přidáme sirup a med a mícháme, dokud se všechny ingredience nepropojí. Směs by měla být hustší, krémovitější konzistence. Nakonec přidáme skořici a vanilkový extrakt a promícháme.

Směs přilijeme k vločkám a mícháme, aby se vše spojilo a směs obalila vločky i ořechy. Rozdělíme na dva plechy a rovnoměrně rozprostřeme. Vločky neumačkáváme, aby zůstaly pěkně načechrané a křupavé.

Pečeme 15 - 20 minut. Prvních 10 minut směs nechám být, ale pak kontroluji každých 5 minut a případně promíchám. Jakmile začnou zlátnout, plechy vytáhneme z trouby a necháme ještě dojít na plotně. Směs necháme pořádně vychladnout a uzavřeme do vzduchotěsné nádoby, aby vločky zůstaly pěkně křupavé. 









2 komentáře

  1. To vypadá úžasně! :) Jinak já už mám dárky i zabalené, hrozně mě to baví :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, já zatím dárky nakupuju :-) Ale alespon leto mám jasno :-) A na balení se těším, vždycky si vyhraju.

      Vymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.