HRUŠKOVÁ POHANKOVÁ KAŠE

29. ledna 2017



V loňském roce jsem se začala trošku více soustředit na to, co jím, a snažím se postupně měnit svoje stravovací návyky. Řeknu vám, někdy mi to dává docela zabrat a Vánoce s touto snahou tedy dost zatočily. Jedno je jisté, sladké a koláčky si asi nikdy nebudu umět stoprocentně odepřít, ale určitě se s tím bude dát něco dělat :-). Třeba uspokojit své chuťové pohárky zdravějšími dobrůtkami.

V těchto chladných dnech a hlavně o víkendových ránech, kdy mě netlačí čas a nemusím utíkat do práce, si ráda vychutnám teplou snídani. Když tak přemýšlím, mám raději sladké snídaně doplněné čerstvým ovocem. Postupně úročím naše zásoby jablek a hrušek, které jsme na podzim sklidili, a moc ráda je kromě koláčů používám při přípravě ovesné kaše. A teď si přípravy kaše užívám ještě víc, protože jsem byla asi moc hodná a Ježíšek mi na Vánoce nadělil blender. Postupně zkouším a testuji, ale rychlost s jakou připravím třeba smoothie mě skutečně baví.
Tentokrát jsem si o víkendu připravila kaši z pohankových vloček s hruškami a oříšky. Podzimně-zimní kombinace příjemně zahřeje a můžete si ji dopřát i pěkně v posteli při delším víkendovém lenošení.  


HRUŠKOVÁ POHANKOVÁ KAŠE

Ingredience:
na 2 porce

1 hrnek pohankových vloček
1 zralejší hruška
2 hrnky horké vody
2 polévkové lžíce sušených brusinek
1 kávová lžička chia semínek

Ozdobení:
1 zralá hruška
2 lžíce javorového sirupu
1/2 kávové lžičky skořice
oříšky


Postup:

Pohankové vločky, brusinky a chia semínka nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Přikryjeme a nechám cca 10 minut změknout. Přebytečnou vodu slijeme.

Mezitím odstraníme jádřinec z hrušky a nakrájíme ji na menší kousky. Hrušku používám i se slupkou. Dáme do blenderu (ale můžeme použít i tyčový mixer) a přidáme směs s vločkami. Rozmixujeme a rozdělíme do misek.

Na ozdobení použijeme nakrájenou hrušku a oříšky opražené nasucho na pánvi. Hrušky posypeme skořicí a polijeme trochou javorového sirupu.












2 komentáře

  1. Skvělý recept. Já jsem minulý týden prodělala velmi bouřlivou střevní a žaludeční nevolnost. Myslím, že mi tím chtělo tělo říct, že takto tedy ne a já se budu muset vydat jinou stravovací cestou. Obilné kaše mám moc ráda, takže určitě vyzkouším. Hezké dny Alenko, M.
    PS. ještě jednou děkuji za rady ohledně fotek. Za tebou mám však stále daleko ☺

    OdpovědětVymazat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.